Витоша

Сред красотите на Витоша, над Софийското поле

Кампанията за Ден на българската младеж 2019 продължава. Като част от нея, в деня на Независимостта, активисти на Български Национален Съюз и Бял Фронт проведоха еднодневен преход във Витоша. Маршрутът на изкачването започна от кв. “Княжево”, премина през местността “Златните мостове”, продължи до хижа “Камен Дел”, а от там и до едноименният връх, извисяващ се на 1862 м. Гледката, която се открива от него е наистина спираща дъха, особено в толкова ясен ден – цялото Софийско поле и Стара планина в далечината смайват с красотата си. Самото изкачване до върха преминава през различни местности съчетаващи разнообразна природа, впечатляваща със своята живописност. Общата денивелация при пътя нагоре е близо 1200 метра. 

Преходът бе съчетан и с друга тренировка. Възползвайки се от чудесното време, на китните поляни под върха се проведоха няколко спаринга по бокс между младежите. След последвалата кратка почивка, участниците се отправиха по обратния маршрут към града, с приповдигнат дух и заредени с много положителни емоции. 

За да усетите този положителен заряд, които спорта, съчетан с родолюбието носи, заповядайте с нас на 29 септември от 15:30 часа в Стара Загора, парк “Аязмото”. Там ще се проведе кръгова тренировка водена от квалифицирани треньори, в която може да се включи всеки желаещ. Така ще отбележим тази година Денят на българската младеж.

Витоша