Искам бебе

Жизнената нация е здравата нация

Още от самото начало Ден на българската младеж бе замислен като една инициатива, която да носи приемственост и с всяка изминала година да надгражда над постигнатото от предходната. През 2018 г., основният акцент в кампанията ни бе демографската катастрофа, заплашваща нацията ни, за това и мотото тогава бе “Живей за България!”. Тази година, темата е своеобразно продължение, защото акцентираме върху спорта, като един от основните методи за укрепване на здравето и духа на младото поколение, една реална алтернатива на вредните пороци. Жизнената нация е здравата нация, здравето е основна предпоставка за да създаваш нов живот.

За това и тази година на Ден на българската младеж ще обвържем двете теми и съвместно с фондация „Искам бебе“ ще стартираме кампания, насочена към младите хора и репродуктивното им здраве. Защото ненавременната грижата към здравето може да се отрази много сериозно на способността да създаваме поколение. Стресът, неправилното хранене, рисковият начин на живот свързан с полово-предаваните болести се нареждат сред основните причини за стерилитет. Идеята е да а информираме и помогнем на възможно най-много хора да се изследват навреме и да вземат необходимите мерки. Понякога едно навременно изследване може да ни спести хиляди грижи в бъдеще.

Всеки може да помогне за каузата, като дари сума по сметка IBAN: BG14UBBS88881000272778 или в дарителската кутия на мястото на събитието.

Очакваме ви на Ден на българската младеж, тази неделя 29 септември, от 15:30 в Стара Загора – парк “Аязмото”!