Организатори

БНС лого

БНС

Български Национален Съюз е основно младежка патриотична организация, основана през 2001 година. Дейността на съюза е разнообразна и включва чествания и възпоменания на български герои, издаване на книги, поставяне и поддръжка на паметници, организиране на лекции, семинари, информационни кампании, благотворителност, спортни прояви и различни практически занятия, сътрудничество с българските общности зад граница и патриотични организации от цяла Европа. БНС е организатор на най-голямата ежегодна проява на българските националисти - Луковмарш.

Бранител Стара Загора

Бранител

Бранител е организация на родолюбиви младежи от Стара Загора. Дейността и е свързана с опазването на българската памет и разпространяването на националната идея сред младите хора. Момчетата и момичета от Бранител организират две от най-големите ежегодни независими патриотични събития в Стара Загора - Възпоменанието за жертвите на Старозагорското клане и факелното шествие по случай 3-и март.

Национална Съпротива България

Национална съпротива

Национална съпротива е националистическа организация със седалище в София и структури в различни български градове. Дейността на организацията включва различни инициативи, като едни от най-значимите са ежегодната кампания срещу агресивната хомосексуална пропаганда и гей-парада в столицата и борбата срещу настаняване на нелегални имигранти. Също така, Национална съпротива има свой спортен клуб, който осъществява обучение в различни бойни спортове на млади български националисти и участва в турнири в страната и чужбина. Организацията издава и книги с националистическа насоченост.

Бял фронт

Бял фронт

Бял фронт е съвсем нова младежка националистическа организация, вдъхновена от идеите на исторически организации като Съюзът на българските национални легиони и Ратници за напредъка на българщината. Подобно на тях е обединила основно студенти и ученици от горните класове, пълни с енергия и заредени с ентусиазъм да променят България към по-добро.

Кръв и чест България

"Кръв и чест България" е организация на националисти с различни клонове в цялата страна. Най-активни са структурите на движението в Пловдив и Стара Загора. Най-голямата ежегодна патриотична проява в Пловдив - шествието срещу Ньойския диктат е организирано от Кръв и чест. Активистите на организацията в Стара Загора са в основата на всички по-големи родолюбиви прояви в града.

Ловчанци

Ловчанци е проект на група младежи от Ловеч, които се борят да съживят града и региона, за да има бъдеще за младите българи. Подемат и участват в редица социални и благотворителни инициативи. Печелят голяма подкрепа сред жителите на града и вкарват свой независим представител в общинския съвет. Ловчанци организират най-мащабното гражданско възпоменание за Васил Левски, събиращо ежегодно хиляди хора от Ловеч и страната.