Организатори

БНС лого

БНС

Български Национален Съюз е основно младежка патриотична организация, основана през 2001 година. Дейността на съюза е разнообразна и включва чествания и възпоменания на български герои, издаване на книги, поставяне и поддръжка на паметници, организиране на лекции, семинари, информационни кампании, благотворителност, спортни прояви и различни практически занятия, сътрудничество с българските общности зад граница и патриотични организации от цяла Европа. БНС е организатор на най-голямата ежегодна проява на българските националисти - Луковмарш.

Бранител Стара Загора

Бранител

Бранител е организация на родолюбиви младежи от Стара Загора. Дейността и е свързана с опазването на българската памет и разпространяването на националната идея сред младите хора. Момчетата и момичета от Бранител организират две от най-големите ежегодни независими патриотични събития в Стара Загора - Възпоменанието за жертвите на Старозагорското клане и факелното шествие по случай 3-и март.

Бял фронт

Бял фронт

Бял фронт е съвсем нова младежка националистическа организация, вдъхновена от идеите на исторически организации като Съюзът на българските национални легиони и Ратници за напредъка на българщината. Подобно на тях е обединила основно студенти и ученици от горните класове, пълни с енергия и заредени с ентусиазъм да променят България към по-добро.

Кръв и чест България

"Кръв и чест България" е организация на националисти с различни клонове в цялата страна. Най-активни са структурите на движението в Пловдив и Стара Загора. Най-голямата ежегодна патриотична проява в Пловдив - шествието срещу Ньойския диктат е организирано от Кръв и чест. Активистите на организацията в Стара Загора са в основата на всички по-големи родолюбиви прояви в града.